Sterke punten Ethereum blockchain

Wat is Ethereum? Ethereum is een op blockchain gebaseerd platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen. Het heeft veel sterke punten, waaronder slim contractgebruik, zelfuitvoerende code en multifunctioneel gebruik.

Ethereum heeft veel sterke punten, waarvan een van de grootste de functionaliteit is.

In november 2017 had de Ethereum-blockchain bijna 500 tokens gelanceerd, volgens het ERC-20-tokenmodel. Dit model werd de standaard voor het maken van altcoins in de cryptocurrency-industrie en was vóór de tijd van de enorme crypto-rage.

Duizenden cryptocurrencies die oorspronkelijk zijn gelanceerd op de blockchain van projecten, en duizenden dApps worden dagelijks gebruikt. De blockchain is een van de meest gebruikte in de industrie.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft aangekondigd dat Ethereum geen beveiligingstoken is. Dit is een enorme aankondiging vanuit een regelgevend standpunt, omdat het betekent dat gebruikers en projecten Ethereum veilig kunnen gebruiken zonder bang te hoeven zijn te worden vervolgd voor het overtreden van beveiligingswetten.

De prijs van Ethereum is stabieler dan die van Bitcoin en de blockchain heeft zijn betrouwbaarheid bewezen. Het is een echt gedecentraliseerd platform, met een enorme gemeenschap van gebruikers, ontwikkelaars en mensen over de hele wereld.

Wat is het verschil met Bitcoin?

Ethereum en Bitcoin zijn twee verschillende vormen van cryptocurrency. Wat is het verschil tussen hen?
Bitcoin en Ether zijn beide cryptocurrencies die worden gebruikt voor transacties op hun respectieve netwerken. Ze worden beide onderhouden door onafhankelijke computers over de hele wereld, die de geschiedenis van elke gemaakte munt en transactie bevestigen. De munten lijken erg op elkaar, omdat ze zijn gebaseerd op blockchain-technologie, de technologie die de lijsten met transacties voor elke munt host.

Blockchain-technologie wordt veel besproken in nieuwspublicaties en door handelaren vanwege de populariteit van virtuele valuta zoals Bitcoin en Ethereum. Hoewel ze enkele overeenkomsten hebben, zijn ze ook in veel opzichten heel verschillend.

Hoewel Bitcoin en Ether beide grote veranderingen hebben aangebracht in de valutawereld, worden ze nog steeds niet algemeen geaccepteerd. Bitcoin wordt algemeen geaccepteerd als een internationale digitale valuta, maar Ether wordt alleen geaccepteerd voor transacties met Dapps op het Ethereum-netwerk.

Bitcoin en ethereum zijn cryptocurrencies.
Bitcoin en ether zijn beide cryptocurrencies, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. Bitcoin was de eerste cryptocurrency en wordt op grotere schaal gebruikt. Het werd in 2009 opgericht door Satoshi Nakamoto. Ether werd later in 2015 gecreëerd als een stof om gedecentraliseerde applicaties op het Ethereum-netwerk van brandstof te voorzien.
Bitcoin en Ether zijn beide cryptocurrencies die gebruikmaken van de blockchain-technologie. Ze hebben heel verschillende toepassingen en zijn totaal verschillende entiteiten.

Bitcoin
Wanneer mensen de woorden blockchain of crypto horen, denken ze meestal aan Bitcoin. Bitcoin was de eerste toepassing van blockchain-technologie en veranderde welke valuta zou kunnen zijn, zo niet gebonden aan een bepaald land of centrale bank.

Het feit dat het gedecentraliseerde netwerk van computers overeenstemming moet bereiken over transactievoorwaarden, maakt het moeilijk voor de valuta om te worden gestolen of ermee te knoeien. De gebruikte technologie maakt het ook erg moeilijk om de valuta te stelen of ermee te rotzooien, omdat de persoon die de valuta ontvangt de echte eigenaar ervan moet zijn.

U kunt de munt op een open markt verkopen, of de rekenkracht van uw machines gebruiken om het netwerk te laten draaien (mining) en te worden betaald in Bitcoin.

Bitcoins zijn schaars omdat het maximale bedrag dat ooit zal worden geproduceerd slechts 21 miljoen is. Het protocol werkt door miners minder bitcoins te betalen nadat ze een mijlpaal hebben bereikt, om ervoor te zorgen dat er niet te veel in omloop zijn. Er zijn consensusgebeurtenissen ingebouwd om te voorkomen dat Bitcoin wordt opgebruikt.

Sommige gebeurtenissen hebben marktchaos veroorzaakt, terwijl andere de markt niet veel hebben verplaatst. Traders houden deze gebeurtenissen nauwlettend in de gaten, aangezien sommigen de prijs van een munt dramatisch hebben doen veranderen.

Ether
Ethereum keek naar de blockchain-technologie achter Bitcoin en stelde zich voor hoe deze voor meer dan alleen een digitale valuta zou kunnen worden gebruikt.

De Ethereum Foundation is verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten van Ethereum, maar kan de protocollen niet wijzigen. Ze besloten dat ze een gemeenschappelijke valuta nodig hadden voor hun platform, omdat Smart Contracts en Dapps een vertrouwde valuta nodig hadden volgens hun protocollen. Dit was het begin van Ether, de valuta die op het Ethereum-platform wordt gebruikt.

Terwijl Bitcoin-mijnwerkers transactiekosten aan hun blokken kunnen toevoegen, doen Ether-mijnwerkers dit ook. Er is ook geen limiet aan de hoeveelheid Ether die kan worden gedolven, terwijl het gerucht gaat dat Bitcoin schaars is, wat van invloed kan zijn op de hogere prijs.