Geschiedenis van ethereum

Op 30 juli 2015 lanceerden Vitalik Buterin en Gavin Wood Ethereum.

Beschouwd als het geesteskind van Vitalik Buterin, werd het project oorspronkelijk geïntroduceerd in een witboek in 2013. Het open-source, openbare, op blockchain gebaseerde computerplatform en besturingssysteem kunnen ook slimme contracten aan.

Buterin is een vroege liefhebber van cryptocurrency. Hij vond Bitcoin geweldig, maar had een scripttaal nodig voor het ontwikkelen van apps. Daarom heeft hij het gemaakt.

De reden waarom Ethereum waardevol is in de cryptocurrency-wereld, is vanwege het potentieel om slimme contracten, andere cryptocurrencies en gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen.

Er is een cryptocurrency geassocieerd met het project genaamd Ether, bekend als ETH. Net als Bitcoin kan er meer worden gedolven en er zijn momenteel bijna 111 miljoen ETH. Het project heeft geen einddatum voor het aantal munten dat kan worden gedolven, dus het minen kan voor altijd doorgaan, tenzij er op een later tijdstip iets verandert.

Eth in 2015

Ongeveer 65% van alle munten in het Ethereum-systeem werden verdeeld onder de eerste deelnemers aan het project na een fondsenwervingscampagne in 2015. Deze munten zijn nog steeds in handen van de oorspronkelijke deelnemers.

Toen Ethereum voor het eerst werd ontwikkeld, wilden ze een gedecentraliseerd platform creëren dat programmeurs zou aanmoedigen om nieuwe technologieën, zoals Smart Contracts en Dapps, op de blockchain te bouwen. Dit was een nieuwe technologie die meer mogelijkheden bood dan eerdere versies van blockchains.

Ethereum staat zowel anonieme als niet-anonieme transacties toe.

Met het Ethereum-netwerk kan elke computer een ongeautoriseerde transactie bevestigen.
Slechts een bepaald aantal computers beoordeelt toegestane transacties, dus niet alle activiteiten hoeven door elke computer te worden gezien. Zolang de regels worden gevolgd, kan alle activiteit voor sommige computers worden verborgen.